Pula: Predstavljen antikorupcijski gradski program

ČLAN Gradskog poglavarstva Veljko Zenzerović na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli predstavio gradski antikorupcijski program s ciljem da se otkriva i suzbija mogućnost korupcije u gradskim tijelima te poduče zaposlenici i javnost o korisnosti suzbijanja korupcije.

Najavio je osnutak antikorupcijskog vijeća koje će stručno, djelotvorno i javno nadzirati provedbu toga programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetivši kako je Hrvatski sabor u ožujku prošle godine donio Nacionalni program za borbu protiv korupcije, Zenzerović je kazao kako i tijela uprave i lokalne samouprave trebaju početi borbu protiv korupcije jer je to sastavni dio demokratizacije i modernizacije svake uprave. Kako nijedan grad u Hrvatskoj nema takav program, gradske su uprave, po njegovim riječima, morale same, kako su najbolje znale, suzbijati i otkrivati takve protuzakonitosti.

Jedan od suautora pulskog programa Nenad Klapčić smatra kako će ta inicijativa vratiti povjerenje građana u pravnu državu. Da bi borba protiv korupcije uspjela, najvažnija je politička volja i odlučnost, a to je obveza i odgovornost prema biračima i građanima, ustvrdio je Klapčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara