Pula: Za istarske kulturne programe 3,9 milijuna kuna

NAKON što je sinoć Skupština Istarske županije prihvatila konačni prijedlog proračuna za iduću godinu u visini od 193 milijuna i 520 tisuća kuna, članovi županijskog Poglavarstva na današnjoj su sjednici u Puli utvrdili i prijedlog Programa mjera javnih potreba u kulturi u iznosu od 3,9 milijuna kuna.

Na raspisani javni natječaj nadležnom županijskom odjelu pristigla su čak 464 zahtjeva u ukupnom iznosu koji premašuje 24 milijuna kuna.

Kako je županijskim proračunom za sufinanciranje kulturnih programa planirano 3,9 milijuna kuna, savjetodavna tijela ocijenila su sve pristigle zahtjeve nakon čega je Upravni odjel za prosvjetu i kulturu izradio i Poglavarstvu dostavio konačni prijedlog programa.

"Cilj nam je dosegnuti visoke standarde u kulturi i obrazovanju, a istarsko sveučilište, projekt istarske enciklopedije te izgradnja novih škola samo su neki projekti koji će zaživjeti u skoroj budućnosti", ustvrdio je istarski župan Ivan Jakovčić. Dodao je kako je cilj "izgraditi regiju znanosti i kulture što je spona koja Istru najčvršće veže s europskim kulturnim okruženjem".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za programe vezane uz književnost, izdavaštvo i književne manifestacije izdvojit će se 690 tisuća kuna, za one iz glazbeno-scenskih djelatnosti 700 tisuća kuna, a za likovno-galerijske djelatnosti, film, fotografiju i ostale medije 500 tisuća kuna, izvijestio je pročelnik županijskog odjela za prosvjetu i kulturu Mladen Dušman.

Za programe koji imaju cilj očuvanje tradicijskih vrijednosti izdvojit će se 200 tisuća kuna, a za ostale programe u kulturi, među kojima su filmski festivali u Puli i Motovunu, te za Sajam knjige u Istri i "Istraetno jazz festival" kao i za još nekoliko kulturnih manifestacija osigurat će se 1,5 milijuna kuna.

(Hina) dspo ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara