Pulska policija o zelenašenju i iznuđivanju imovine

POLICIJSKA uprava istarska pozvala je danas oštećene građane da s punim povjerenjem u policiju prijave slučajeve zelenašenja i iznuđivanja imovine, navodeći da je 34-godišnji Puljanin Robert Buić, sinoć priveden istražnom sucu, uhićen zahvaljujući dojavi građana. L

Buić je osumnjičen za protupravnu naplatu i nezakonite transakcije nekretninama.

Pretragom Buićeva stana policija je pronašla dvadesetak ´kupoprodajnih´ ugovora kojima su na Buića oštećeni građani Pule prebacivali nekretnine jer nisu mogli vratiti goleme dugove nastale zbog zelenaških kamata, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Ureda načelnika Policijske uprave istarske Marko Petković.

Policiji su Roberta Buića prijavili 28-godišnji D.P. iz Pule i 56-godišnji M.P. iz mjesta Peresije, nedaleko od Svetoga Vincenta, koji su od njega posudili po pet tisuća njemačkih maraka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buić je od D.P., prijeteći da će ubiti ili ozlijediti njega i članove njegove obitelji, iznudio potpis punomoći pomoću koje je sastavio kupoprodajni ugovor i uknjižio sebe kao vlasnika obiteljske kuće u Puli na adresi Kosova 36.

Oštećeni M.P. policiji je rekao da je na temelju pet tisuća posuđenih maraka Buiću do sada vratio 30.000 maraka, a ovaj ga je prisiljavao na vraćenje dodatnoga duga od 50.000 njemačkih maraka.

Odgovarajući na pitanje novinara o povezanosti uhićenog Buića i Milana Štifanića, koji se od 20. veljače, nakon bombaškoga obračuna u Puli, nalazi u pritvoru pod sumnjom za pokušaj ubojstva, Petković je rekao da će ta veza biti područje daljnje istrage. Potvrdio je da su Buić i Štifanić vjenčani kumovi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara