Pupovac komentirao Penavino bacanje statuta

Pupovac komentirao Penavino bacanje statuta
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U BANSKIM dvorima počeo je sastanak vladajuće većine na kojem će, potvrđeno je iz vlade novinarima, ministar financija Zdravko Marić predstaviti detalje porezne reforme te rebalans proračuna za ovu godinu i proračun za iduću godinu.

Potvrdio je to i predsjednik HDZ-ovog saborskog kluba Branko Bačić ulazeći u vladu.

"Pred nama je rebalans proračuna, proračun, Zakon o državnim blagdanima, koji smo već najavili, porezna reforma, koju ćemo danas još obraditi", rekao je Bačić.

Novinari su ga upitali i što je s primjedbama Milana Bandića, koji smatra da će država gradovima uzeti velik novac.

"Vidjet ćemo u kojem će pravcu on to predložiti, ali raspravit ćemo to", kazao je Bačić dodavši kako još nije kasno za primjedbe jer zakon nije izglasan.

Vaso Brkić komentirao štrajk profesora

Saborski zastupnik i potpredsjednik sabora Milijan Brkić je u vezi sa štrajkom školskih sindikata poručio kako se o tome treba raspravljati za stolom.

"Trebamo sve probleme rješavati za stolom i razgovarati, i u skladu s mogućnostima državnog proračuna dijeliti novce koji su nam na raspolaganju", kazao je Brkić, dodavši kako o tome već raspravljaju resorni ministri.

Na pitanje o medijskim navodima kako su on i premijer Plenković "zakopali ratne sjekire", rekao je: "Ja sam inače Hrvat porijeklom iz Hercegovine, kod nas nije bilo Indijanaca i nismo se igrali sjekirama."

Pupovac o Penavinom bacanju statuta: Čin izrazite agresivnosti

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nije htio komentirati navode čelnika Hrvatskoga generalskog zbora Pavla Miljavca, koji je poručio kako "još treba proći generacija da bi se u Vukovaru uvele dvojezične ploče".

"Mislite da se to treba komentirati? Da prođe još jedna generacija da bi se počeo primjenjivati Ustav i zakon ove zemlje?" odgovorio je Pupovac.

Komentirao je i čin vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji je na sjednici gradske Skupštine bacio na pod Statut Grada Vukovara napisan na ćirilici, koji mu je uručio vijećnik SDSS-a.

"Čin izrazite agresivnosti, koja u društvo unosi agresivnost", smatra Pupovac.

Manjinski predstavnik talijanske manjine Furio Radin kazao je kako ne zna dnevni red sastanka

"Iskreno, nemam pojma o čemu će se govoriti, tko će doći, tko neće, tko je u svađi s kime, sve ću saznati."

Kazimir Varda iz Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika također je rekao da ne zna teme sastanka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara