"Puši se i u pravosuđu": Kanadski sudac prozvao izlišne, antikne i smiješne zakone o marihuani

"Puši se i u pravosuđu": Kanadski sudac prozvao izlišne, antikne i smiješne zakone o marihuani

Foto: 123rf

SUDAC u kanadskoj provinciji Quebec prozvao je "antikne i smiješne" zakone o marihuani i primijetio da odvjetnici i drugi koji rade u pravosudnom sustavu vjerojatno i sami puše, javlja Vice.

Sudac Pierre Chevalier nedavno je u znak  prosvjeda protiv zakona koje je prisiljen provoditi odredio kaznu od jednog dolara muškarcu tuženom zbog posjedovanja 30 biljaka marihuane.

Optuženi Mario Larouche trpi bolove u leđima nakon automobilske nesreće, a uhvaćen je u ilegalnom posjedovanju biljaka nakon što je neuspješno pokušao dobiti recept za medicinsku marihuanu. Tužitelji su zatražili zatvorsku kaznu od 90 dana i novčanu od 250 dolara, ali je sudac odbacio predloženo uz ocjenu da je 46-godišnji Larouche žrtva sustava koji ljudima "ne dozvoljava pristup prirodnom lijeku starom mnogo stoljeća".

Karakterizirajući postojeće zakone o marihuani kao "izlišne", sudac je rekao da među 50 posto Kanađana koji uživaju travu zacijelo ima tužitelja, odvjetnika i sudaca.

"Ja mislim da je vrijeme da na stvari koje se događaju gledamo blaže i popustljivije," rekao je i podržao planove nove kanadske vlade o legalizaciji marihuane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara