Pusić: Ne postoji šansa da idemo s HDZ-om

NAKON konzultacija na Pantovčaku, gdje se sastala s predsjednikom Mesićem, čelnica HNS-a Vesna Pusić odbacila je bilo kakvu mogućnost koaliranja s HDZ-om te je SDP-ov potez povlačenja Ljube Jurčića s pozicije premijerskog kandidata ocijenila logičnim.

"Podržat ćemo premijerskog kandidata Milanovića koji se u ovom trenutku istaknuo na tom mjestu i podržat ćemo ga kao mandatara Vlade lijevog centra", rekla je predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

"Za nas je to logičan potez. Neću komentirati ono što je bilo prije ili poslije izbora, no predsjednik SDP-a svakako je pridonio rezultatu svoje stranke i mislim da je njegova dužnost preuzeti odgovornost za Vladu", smatra Pusić.

Kaže da je svjesna kako je po Ustavu nužno donijeti uvjerljivi dokaz o tome da premijerski kandidat uživa povjerenje 77 zastupnika i da jedna strana to još uvijek nema, no navodi kako izbori još nisu završili i kako bi prema nekim informacijama ponovljeni izbori na četiri biračka mjesta mogli imati utjecaj na konačni rezultat.

Na špekulacije o eventualnom priklanjanja HNS-a HDZ-u, Pusić kaže kako ta mogućnost ne postoji.

"Mi smo u situaciji u kojoj formiramo većinu u parlamentu. Sve ove priče rezultat su općeg uzbuđenja, više u političkim krugovima nego kod građana", dodaje čelnica "narodnjaka".

O participaciji HNS-a u budućoj Vladi, Pusić kaže kako bez HNS-a nema ni većine u koaliciji lijevog centra te dodaje kako HNS koalicijskom partneru ne postavlja nikakve financijske uvjete niti uvjete o mjestima u vladi, no ponavlja "ako nema HNS-a, nema ni Vlade".

A.B.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara