Putin uoči summita s EU-om ponovno čestitao Janukoviču

Putin uoči summita s EU-om ponovno čestitao Janukoviču
RUSKI predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je ponovno čestitao Viktoru Janukoviču na pobjedi na predsjedničkim izborima u Ukrajini, a taj će Putinov potez sigurno pogoršati odnose Rusije i Zapada koji je ukrajinske izbore kritizirao zbog mnoštva nepravilnosti.

To je Putinova druga čestitka ukrajinskom premijeru kojega je Kremlj i otvoreno podupirao.

Putin je nakon izbora čestitao Janukoviču, a u utorak je čestitku povukao i rekao da još "nikakav rezultat nije proglašen službenim".

Ukrajinsko izborno povjerenstvo proglasilo je Janukoviča u srijedu službenim pobjednikom izbora, ali tisuće pristaša oporbenoga kandidata Viktora Juščenka u znak prosvjeda izašle su na ulice i tvrde da je prevaren.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski je predsjednik Janukoviču čestitao uoči svoga dolaska u Den Haag na summit s čelnicima Europske unije koja je dovela u pitanje legitimnost izbora.

Vladimir Putin tvrdi da su izborni rezultati valjani.

"Većina ukrajinskih građana podržala je vašu želju da razvijate dobrosusjedstvo i složenu suradnju s Rusijom, sa svim zemljama Zajednice nezavisnih država (ZND) i s drugim zemljama Europe i svijeta", kaže se u Putinovoj poruci.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako Europa odbijanjem izbornih rezultata potiče pristaše poraženoga Juščenka na nasilje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara