Putnik od ZET-a dobio milijunsku odštetu

ZAGREBAČKI električni tramvaj samo je u prvih šest mjeseci tekuće godine isplatio 362 odštete zbog prometnih nesreća u kojima su sudjelovali ZET-ovi vozači. No, najzanimljiviji je slučaj u kojem je putnik uspio od ZET-a dobiti odštetu u iznosu većem od milijun kuna.

Odšteta koja je prešla svotu od milijun kuna bila je isplaćena domišljatom putniku koji je uspio dokazati da je zakasnio na sklapanje ugovora, te je zbog toga dobio zaradu koju je izgubio. Kako piše Jutarnji list, putnik je sudjelovao u sudaru tramvaja i autobusa u kojem je bilo više ozljeđenih osoba.

"U toj prometnoj nesreći došlo je do težih ozljeda, a ukupna šteta povećana je i za naknadu na osnovi izgubljene zarade jednog od putnika. Situacija je bila gotovo kao u američkim filmovima. Čovjek je išao na posao i vjerojatno trebao sklopiti neki ugovor, ali kako je doživio nesreću, tražio je odštetu i za izgubljenu zaradu pa je tu isplaćeno nešto više novca." - izjavio je direktor sektora korporativnih komunikacija Croatia osiguranja Ivica Žigić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odštetu, prema riječima Žigića, može zatražiti svaki oštećeni putnik javnog prijevoza. Odštete koju građani mogu dobiti su: za materijalnu štetu na vozilu 1000 kuna, za lakše tjelesne ozljede do 7000 kuna, za smanjenje životne aktivnosti do 800.000 kuna, a za smrtni slučaj od 60.000 do 220.000 kuna, ovisno o rodbinskoj vezi s pokojnikom.

Prošle je godine ZET isplatio 534 odštete, a većinom se radilo o manjim štetama i iznosima od par tisuća kuna. Ova će godina sigurno biti zapisana u ZET-u  zbog rekordnog iznosa, koji je isplaćen iako nije došlo do tjelesnih ozljeda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara