Račan primio mađarskog ministra vanjskih poslova

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivica Račan primio je u srijedu mađarskog ministra vanjskih poslova Laszla Kovacsa, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Račan i Kovacs su razgovarali o ukupnim odnosima Hrvatske i Mađarske te ocijenili kako i dalje treba unaprjeđivati i već sada vrlo dobru gospodarsku suradnju čiji se izvrsni rezultati postižu u robnoj razmjeni te u ulaganjima i infrastrukturnim programima, kaže se u priopćenju.

Ministar Kovacs posebno je u tom smislu istaknuo zainteresiranost mađarskih malih i srednjih tvrtki za ulaganje u Hrvatsku kao i naftne industrije MOL za sudjelovanje u privatizaciji INA-e.

Premijer Račan upoznao je ministra Kovacsa s namjerom Hrvatske da 18. veljače u Ateni uruči službeni zahtjev za članstvo u Europskoj uniji kao i o tijeku prilagodbe standardima EU-a, izvijestivši ga kako je Hrvatska do sada ostvarila već više od polovice utvrđenih ciljeva iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kaže se u priopćenju.

Ministar Kovacs je iskazao mađarsku potporu nastojanjima Hrvatske za punopravnim članstvom te dodao kako Mađarska podupire ulazak Hrvatske u EU 2007. godine, zajedno s Bugarskom i Rumunjskom. On je ponudio Hrvatskoj iskustva koje je Mađarska stekla tijekom priprema i pregovora s EU.

Na kraju susreta Kovacs je uručio premijeru Račanu poziv da posjeti Mađarsku, što je on sa zadovoljstvom prihvatio, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara