Račan u Osijeku: 23. studenoga za Sanadera bolno buđenje

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan večeras je na predizbornom skupu u Osijeku rekao da će 23. studenoga za Ivu Sanadera biti bolno buđenje.

"Čuo sam da su mi sinoć Sanader i HDZ u Osijeku poručili da će nas smijeniti s vlasti 23. studenoga, a ja im večeras iz Osijeka poručujem neka to sanjaju do 23. studenoga, a onda će za Sanadera i njih doći bolno buđenje i triježnjenje", izjavio je Račan.

Na večerašnjem središnjem predizbornom skupu za IV. izbornu jedinicu koalicije SDP-LS i Libra-Hrast Račan je izjavio da su svjesni kako su u proteklu razdoblju učinili dosta, ali ne i dovoljno. "No sigurno je da Hrvatska ide naprijed i da smo je približili Europi", kazao je Račan u kratku govoru na skupu u Športskoj dvorani "Zrinjevac", gdje se, po novinarskoj procjeni, okupilo oko tisuću građana.

Predstavljeni su kandidati na koalicijskoj listi na kojoj je prva Željka Antunović (SDP), drugi Zlatko Kramarić (LS) i treći Vilim Herman (Libra-Hrast).

Željka Antunović je "odglumila" voditeljicu kviza znanja, kako je rekla, "po uzoru na Tarika", u kojem je jedno od pitanja bilo "da li građani nakon 2000. idu više u kupovinu u Madžarsku", a publika je odgovorila "ne". U kvizu su joj pomagali Kramarić i Herman. Račan je na kraju u nagradnoj igri iz kutije izvukao broj iza kojeg se krila Osječanka koja je na dar dobila računalo.

Prvi na listi u 5. izbornoj jedinici Mato Arlović večeras je na središnjem skupu u Vinkovcima rekao da je u protekle tri i pol godine koalicijska vlast u razvoj Vukovarsko-srijemske županije uložila više nego sve dosadašnje vlasti zajedno.

Arlović je ocijenio da se nakon više godina stagnacije ta županija prošle godine našla među trima najuspješnijima u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara