Radnici Uljanika od jutros su u štrajku

Radnici Uljanika od jutros su u štrajku
Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

RADNICI Uljanika jutros su od 7 sati krenuli u štrajk. Na taj potez su se odlučili jer im nije isplaćena plaća za rujan i zadnjeg dana postupka mirenja nikakav konkretan odgovor ili prijedlog rješenja za aktualnu situaciju u Uljaniku nije stigao. 


Video: Regional Express

Podsjetimo, ako se ne dogodi čudo, Uljanik bi uskoro mogao završiti u stečaju. Naručitelji mu otkazuju brodove, računi su već dulje u blokadi, a novca za isplatu plaća, koje su trebale biti isplaćene do 15. listopada, nema.

Zbog tih okolnosti je Štrajkaški odbor sinoć predvečer donio odluku da se jutros od 7 sati ide u štrajk, što je Hini sinoć potvrdio predsjednik Štrajkaškog odbora, Boris Cerovac.

"Ne štrajkamo samo zbog neisplate plaća"

"Dogovoreno je da se u ponedjeljak ujutro u 8.30 sati svi radnici okupe u menzi kako bi s njima dogovorili daljnje štrajkaške aktivnosti. Prva će nam stvar svakako biti doći ispred zgrade direkcije i još jednom iskazati nezadovoljstvo situacijom te tražiti ostavku Uprave za koju smatramo da snosi veliki dio odgovornosti za  stanje u kojem se naše brodogradilište našlo, a samim time i radnici Uljanika",  rekao je Cerovac.

Po njegovim riječima, sadašnja Uprava nema više ni legitimitet niti snagu da nešto poduzme u rješavanju ove agonije.

"Ukoliko većina radnika bude za to da se ponovo izađe na ulice, to ćemo i učiniti. Naravno, svaka podrška je dobrodošla u ovom trenutku, jer ne idemo u štrajk samo zbog plaća. Neisplata plaća samo je zakonski uvjet za stupanje u štrajk, ali mislim da je svima jasno da štrajkamo prvenstveno zbog budućnosti brodogradnje", istaknuo je predsjednik Štrajkaškog odbora Boris Cerovac.

Da kreće štrajk, sinoć je u emisiji RTL Danas potvrdio i Marko Alviž iz Stožera za obranu Uljanika. 

Na pitanje što znači generalni štrajk, odgovorio je: "Nitko od radnika neće raditi, osim službi za sigurnost unutar brodogradilišta."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara