Radnicima "Viktora Lenca" ugovori na mjesec dana

ZA OKO 500 radnika brodogradilišta "Viktor Lenac" d.d. u stečaju sutra će biti ponuđeni ugovori o radu na mjesec dana uz uvjet da pristanu na rizik da im plaće po tom ugovoru ne budu isplaćene, rekao je danas stečajni upravitelj toga brodogradilišta Milenko Škrlec.

Ugovori o radu bit će sklopljeni iako posla u "Lencu" nema, rekao je Škrlec dodavši da je neizvjesno hoće li poslovanje tog brodogradilišta biti nastavljeno. K tomu, vjerovnici "Lenca" tek će u nastavku stečajnog postupka odlučiti o sudbini brodogradilišta, načinu provedbe stečaja i naplati svojih potraživanja.

Po njegovim riječima, oko 770 preostalih radnika jučer je primilo plaće za prosinac. Novac, oko četiri milijuna kuna, osiguran je iz poslovanja u prosincu, nakon otvaranja stečaja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 800 radnika "Lenca" sredinom je prosinca, nakon pokretanja stečaja, dobilo otkaze. Zbog krize u brodogradilištu, prije pokretanja stečaja nisu im bile isplaćene plaće od lipnja prošle godine. Zajmom Hrvatske banke za obnovu i razvoj u prosincu su im, na osnovi Zakona o stečaju, isplaćene dvije trećine prosječnih plaća za tri mjeseca prije pokretanja stečaja.

Po riječima stečajnje sutkinje Liljane Ugrin, do danas je svoja potraživanja u ukupnom iznosu od oko 77 milijuna kuna prijavilo oko 1200 bivših i sadašnjih radnika "Viktora Lenca".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara