Radoš: Hrvatska će možda od SAD-a zatražiti predsjedničko izuzeće

PREDSJEDNIK Libre Jozo Radoš najavio je danas kako će Hrvatska možda od SAD-a zatražiti predsjedničko izuzeće od posljedica nepotpisivanja sporazuma o neizručenju američkih građana Međunarodnom kaznenom sudu.

"To je najizgledniji korak koji Hrvatska kani učiniti, no postoje i druge pravne mogućnosti", izjavio je Radoš nakon sastanka čelnika vladajuće koalicije.

Nije mogao potvrditi da će se o američkom sporazumu plenarno raspravljati u Hrvatskom saboru, ali drži da će se o tome sigurno očitovati saborski klubovi.

Radoš je tako potvrdio da je Sporazum o neizručenju, koji je SAD ponudio Hrvatskoj u srpnju prošle godine, razmotren na današnjem koalicijskom sastanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska bi trebala odgovoriti do 1. srpnja ove godine.

Čelnici "petorice" razgovarali su i o sporazumu Hrvatske i BiH o pločanskoj luci, uz zaključak da je taj dokument predugo otvoren i neriješen.

BiH je taj sporazum ratificirao, podsjetio je Radoš, ustvrdivši da hrvatsko odugovlačenje s ratifikacijom ne pridonosi ugledu države.

Radoš je novinarima rekao i kako se na današnjem, dvosatnom, sastanku nije razgovaralo o datumu sljedećih parlamentarnih izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara