Raiffeisen OMF u 2005. ostvario rekordan prinos

RAIFFEISEN obvezni u 2005. godini ostvario je najveći prinos od svih obveznih mirovinskih fondova u iznosu od 9,56 posto. Prinos Raiffeisen OMF-a bio je 2,45 postotnih bodova veći od prinosa MIREX-a (prosjeka industrije).

Osim uspješne poslovne godine, u fondu posebno ističu nagrade koje su osvojili u prošloj godini i to za najbolji europski mirovinski fond u 2005. u kategoriji fondova do 1 milijarde eura pod upravljanjem, te za najbolji hrvatski obvezni mirovinski fond u 2004.

Uspjesi su rezultat rada vrhunskih domaćih stručnjaka koji ostvaruju natprosječne prinose na tržištu mirovinskih fondova. S pravom se može ustvrditi da više od 400.000 članova fonda može biti vrlo zadovoljno ostvarenim prinosima, navodi se u priopćenju fonda.

Dr. sc. Srećko Žganec, član Uprave zadužen za ulaganja fonda, istaknuo je da su proteklu godinu obilježili državni kunski vrijednosni papiri, koji su Raiffeisen OMF-u donjeli najveću zaradu, te domaće i inozemne dionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usprkos padu tečaja eura spram kune od 3,74 posto, ostvarili smo natprosječni prinos od 9,56 posto, a ako prinos promatramo u eurima on iznosi čak 13,81 posto. U ovoj godini očekujemo niže prinose usljed smanjenja kamatnih stopa na tržištima kapitala, a pozitivan trend većih prinosa mogao bi se nastaviti pojačanom privatizacijom državnih poduzeća i njihovim izlaskom na domaće tržište kapitala"- kazao je dr. sc. Žganec.

Imovina Raiffeisen OMF-a na kraju 2005. iznosila je 3,7 milijardi kuna, tj. 500 milijuna eura, te je tijekom prošle godine uvećana za 51,37 posto.

Prema statutu fonda i ove se godine dodatno smanjuje ulazna naknada za sve članove koja će iznositi 0,6 posto, dok je u protekloj godini ona iznosila 0,65 posto, a zakonski maksimum je 0,8 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara