Raspisan natječaj za MORH-ov program "Kadet"

Raspisan natječaj za MORH-ov program "Kadet"

MINISTARSTVO obrane raspisalo je natječaj za stipendiranje 70 kadeta.

Sukladno potrebama MORH-a i OSRH, Ministarstvo će ove godine u program "Kadet" primiti maksimalno 70 kandidata od čega 25 u Splitu i 45 u Zagrebu, doznaje se na internetskim stranicama Ministarstva obrane.

Natjecati se mogu svi koji u ovoj školskoj godini upisuju neki od traženih smjerova na 6 fakulteta u Zagrebu ili tražene smjerove na 2 fakulteta u Splitu.

Riječ je o Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Fakultetu prometnih znanosti, studij aeronautike - vojni pilot, Građevinskom fakultetu, studij građevinarstva, Fakultetu političkih znanosti studij politologije te Filozofski fakultet jednopredmetni studij pedagogije. Na Sveučilištu u Splitu riječ je o Pomorskom fakultetu smjerovi pomorska nautika, brodostrojarstvo i pomorski sustavi i procesi te Filozofskom fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj za program "KADET" objavljen je 20. siječnja 2006. u hrvatskim dnevnim novinama i na pojedinim internetskim stranicama, a prijave se primaju u Uredima za obranu do 15. veljače 2006.

Kandidati će po završetku natječaja biti upućeni na psihologijske, a potom i zdravstvene preglede.

Do kraja srpnja dužni su uredima za obranu dostaviti potvrdu o redovitom upisu iz natječaja traženoga fakulteta.

Kandidati primljeni u program stipendiranja bit će četvrta generacija koja će studirati po modelu programa "KADET" uz osiguran smještaj, prehranu, stručnu literaturu te financijsku naknadu MORH-a.

Foto: MORH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara