Bernardićevi potpredsjednici u zagrebačkom SDP-u su Gordan Maras i Mirando Mrsić

Tekst: I.Kri.
Foto: Bruno Konjević (Cropix)

NA IZBORNOJ konvenciji zagrebačkog SDP-a za dva potpredsjednika gradske organizacije 450 delegata je izabralo Gordana Marasa i Miranda Mrsića.

Ovo je bio drugi čin promjene vodstva gradskog SDP-a, nakon što je na neposrednim izborima za predsjednika izabran Davor Bernardić. U Predsjedništvo gradske organizacije izabrani su predsjednik Zagrebačke gradske skupštine Boris Šprem, Ljubica Hrgović,  Saša Molan, Mario Pilaš, Tin Pažur i Nenad Stazić.

Pobjeda Bernardićevih snaga

Ovakav izbor tumači se kao velika pobjeda struje predvođene novim predsjednikom Davorom Bernardićem. On je danas kazao kako mu mnogi predbacuju da nema odlučnosti i stava. "mi smo najveća stranka i vjerujte mi da ćemo u interesu Zagrepčana znati povući prave poteze i da nećemo bježati od odgovornosti", kazao je Bernardić te dodao kako bi neke stranke željele da se posvađaju.

Zaključio je sa riječima da je gradski SDP jači nego ikad te da mogu voditi bolje od HDZ-a. Zoran Milanović danas nije želio odgovoriti tko će naslijediti Ivu Jelušića na mjestu čelnog čovjeka skupštine Zagrebačkog holdinga, nego je novinare uputio na predsjednika gradskog SDP-a Davora Bernardića. On je, pak, ranije kazao da se s tim pitanjem trebamo obratiti predsjedniku stranke Milanoviću, na što je prvi SDP-ovac kazao da će o svemu ipak odlučiti Gradska skupština.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara