Ravnatelj Doma zdravlja iz Metkovića: Vikendom je teško, premalo je liječnika

Ravnatelj Doma zdravlja iz Metkovića: Vikendom je teško, premalo je liječnika
Screenshot: RTL

MINISTARSTVO je u Metković poslalo inspekciju nakon što je Index objavio članak o smrti devetogodišnjeg dječaka Gabrijela koji je više puta vraćan s Hitne bez da ga je itko pogledao. Kada je došao do liječnice koja ga je htjela pogledati, već je bilo prekasno. Dječak je hitno prevezen u splitsku bolnicu, ali tamo je preminuo.

Index je razgovarao s više liječnika iz Doma Zdravlja Metkovića još u petak pa i s ravnateljem Doma zdravlja Mihovilom Štimcem.

"Žao nam je što se to dogodilo, ne znam detalje o tom slučaju, sve je išlo preko Hitne. Oni imaju svoj protokol, a ovdje je bio najmanji dio na nama. Nitko ne bježi od odgovornosti, zdravstveni djelatnici moraju prepoznati kad se radi o teškom slučaju poput ovog, no svaki liječnik i sestra su neovisni i ne mogu komentirati tko je i kako postupio u ovom slučaju. Problem je što kod nas laboratorij ne radi od subote popodne do ponedjeljka ujutro, no ako je nešto ozbiljno onda se zove laboratorij", rekao je nam je ravnatelj Štimac.

Na pitanje zašto se onda nije pozvao laboratorij pa da se dječaku izvadi krv i učine pretrage, rekao je da ne zna.

"Ne baratam detaljima jer je najveći dio posla išao preko Hitne", kratko nam je rekao Štimac.

Dodao je i kako im je grad Metković prije par godina htio donirati uređaj koji mjeri CRP (nalaz po kojemu se vidi postoji li sumnja na sepsu), no da je protuzakonito da se ta pretraga radi u ambulanti Doma zdravlja.

"Imamo premalo liječnika"

Jučer je u razgovoru za RTL kazao kako Metković ima premalo liječnika te da je vikendom teško organizirati službu.

"Svi ovdje nastojimo biti na dispoziciji jedni drugima, vikendom je teško organizirati službu jer malo imamo liječnika", kazao je Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja Metković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara