Razgovori o Sljemenu odgođeni za danas poslijepodne

SASTANAK o rješavanju sudbine poduzeća "Sljeme", koji se trebao održati kasno sinoć u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo, odgođen je za danas poslijepodne, jer se na sinoćnjem sastanku nisu pojavili predstavnici Finagre, većinskog vlasnika Sljemena.

Sindikat je uvjetovao da razgovorima prisustvuju i predstavnici Finagre, a kako se oni nisu pojavili, nismo htjeli nastaviti pregovore, kazao je jutros za Hinu regionalni povjerenik PPDIV-a Ivo Rogić. Na današnji nastavak pregovora Vladin Ured za socijalno partnerstvo pozvao je i predstavnike Finagre, uz Upravu Sljemena i pripadajućih društava te predstavnika Sindikata PPDIV-a.

Rezultat dosadašnjih pregovora o Sljemenu jest načelno usuglašena isplata obveza prema radnicima i vjerovnicima, ali za sindikat ostaje još neriješeno pitanje jamstava za ostvarenje nagodbe.

"Mi tražimo kvalitetno jamstvo za naša potraživanja, bilo od države ili od banaka uz podršku države", ističe Rogić.

Ponovio je kako će radnici Sljemena, koji su i prošlu hladnu noć proveli na Markovu trgu, ustrajati u prosvjedu sve dok ne dobiju čvrsta jamstva da će dobiti otpremnine.

U priopćenju iz Vladina Ureda navodi se pak da su za pregovore ostala još tri otvorena pitanja. "Razmotrit će se prijedlog u vezi s potrebnim odlukama Nadzornog odbora Sljemena d.d., koje su vezane za financijske odluke i ispunjavanje utvrđenih rokova provedbe radnji utvrđenih nagodbom, te u vezi s predloženim jamstvom u vidu ustupanja prava prvenstva hipotekarnog upisa radnicima na nekretninama", navodi Vladin Ured za socijalno partnerstvo.

Razlozi nedolaska predstavnika Finagre na sinoćnji sastanak nisu se mogli doznati jer nitko od vlasnika Finagre telefonski danas nije bio dostupan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara