Razrednica 11-godišnjeg učenika izbacila iz razreda i poslala na šišanje!?

INCIDENT koji se dogodio u utorak prijepodne u osnovnoj školi "Bogumil Toni" u Samoboru navodno je posljedica bizarnog događaja. Otac dječaka koji je bio u središtu priče tvrdi da su mu sina, inače učenika škole, dvaput poslali na prisilno šišanje!

Kako doznajemo, bijesni otac je prijepodne upao u zbornicu škole i optužio prisutne, ustvrdivši da je profesorica engleskog jezika, inače razrednica njegova sina, izbacila dječaka s nastave i poslala ga na šišanje tvrdeći da je "neuredan".

Dječak je potom napustio nastavu, otišao iz škole i skratio kosu kod frizera, ali ni nakon što se ošišao njegova razrednica nije bila zadovoljna, te ga je navodno vlastoručno odvela na drugo šišanje.

Glasnogovornik ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Božo Pavičin nas je uputio na prosvjetnog inspektora Marijana Kajmaka, koji o cijeloj priči nije znao ništa.

"Sutra ćemo vidjeti o čemu se radi, ali službene informacije ću imati tek kad se inspektor vrati iz nadzora." - kazao je Kajmak u razgovoru za Index.

Drugu verziju događaja ispričao nam je Krsto Mesić, ravnatelj Osnovne škole "Bogumil Toni" u Samoboru.

"Nema govora da bi tako cijenjena i iskusna prosvjetna djelatnica, kao što je profesorica engleskog Vesna Zoya napravila ili dozvolila tako nešto. Radi se o profesorici besprijekornog ugleda." - kazao nam je ravnatelj škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladom E.R., koji je 11-godišnji učenik razrednice Zoye već je dulje vremena kosa padala preko očiju i profesorica ga je više puta savjetovala da kosu podveže ili ošiša, kako mu ne bi smetala prilikom praćenja nastave." - objasnio je ravnatelj pozadinu slučaja.

Pošto nije ništa poduzeo po pitanju frizure koju je profesorica smatrala neprimjerenom, ona mu je naložila da ode kod bake i riješi situaciju sa spornim loknicama, bilo da kosu veže ili da se ošiša.

"Profesorica mu je rekla da ode kod bake i ošiša se, ali tek kada je E.R. potvrdio da mu je baka, koja živi preko puta, kod kuće i da će mu dati novce za šišanje" - ispričao je ravnatelj kako je došlo do prisilnog šišanja.

Ravnatelj Mesić također energično negira da je dječak navodno poslan i na drugo šišanje, nakon što prvo nije zadovoljilo kriterije razrednice.

"Nakon šišanja u školu je došao dječakov otac, koji je bio jako ljut i tvrdio je da mu je dijete izbačeno iz škole, što nije istina. Kada sam mu rekao da ne odobravam postupak profesorice Zoye, ali da se nipošto nije dogodilo sve kao što je on rekao, povisio je ton i ultimativno zahtijevao da se mi svi ispričamo njegovom sinu." - prepričao je događaje uoči eskalacije incidenta ravnatelj Mesić.

"Rekao sam mu kako se mi nećemo ispričavati dječaku, nego, ukoliko je propusta bilo, njemu kao roditelju. Dječakov otac je poslije toga bijesan napao i profesoricu Zoyu koja je u međuvremenu došla u zbornicu. Bio je toliko neugodan da sam mu morao reći kako ćemo pozvati policiju, ukoliko ne napusti zbornicu." - zaključio je ravnatelj priču o incidentu.

Z.A.,N.B.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara