Reagiranje Siniše Grgića: Nisam ni Sanaderov ni Polančecov čovjek

Reagiranje Siniše Grgića na tekst Nesposobnost DORH-a i neučinkovitost Fonda ubili život na dubrovačkom otoku, objavljujemo u cijelosti. 

Vezano uz navode objavljene u članku pod nazivom „Nesposobnost DORH-a i neučinkovitost Fonda ubili život na dubrovačkom otoku“ prije nekoliko minuta na Vašem portalu, a pozivajući se na Zakon o medijima, molim da hitno objavite sljedeći demant:

1. U ustanovi Otoku znanja nikada nisam bio ništa više nego predstavnik jednog od tri osnivača te Ustanove, za razliku od Željka Markote koji je bio ravnatelj Ustanove i koji je po specijalnoj punomoći prvog ravnatelja Ustanove zaključivao sve ugovore s HFP-om, te je samostalno raspolagao i trošio sredstva iz kredita PBZ-a na način da je na račun svoje tvrkte (Markot.tel d.o.o.) i tvrtke svoga kuma prebacio najveći dio sredstava iz zajedničkog kredita. Zbog toga je Ustanova protiv njega podigla kaznenu prijavu, a svi njegovi medijski napadi uslijedili su nakon te prijave s jasnom namjerom da on sa sebe spere „javnu“ odgovornost.

2. Zlonamjerna je i neistinita tvrdnja novinara Ilka Ćimića, kako je to „hrvatska korupcijska priča“, koja „se pokazala kao jedna od najvećih afera na dubrovačkom jugu iza koje stoji čovjek Ive Sanadera i Damira Polančeca, Siniša Grgić“. Uvijek sam bio i ostat ću svoj čovjek, a ovakvo etiketiranje, ispod razine novinarstva nekadašnjeg Slobodnog tjednika, najoštrije odbacujem. Zbog ovoga navoda već danas podnosim kaznenu prijavu protiv novinara Ilka Ćimić radi klevete i utjecaja na pravosudni postupak.

3. Ne mogu ne primijetiti kako ovaj napad dolazi upravo u trenutku kada svi normalni – Privredna banka Zagreb, Hrvatski fond za privatizaciju zajedno s dva osnivača Ustanove pokušavaju naći rješenje i izdvojiti znatna sredstva za restrukturiranje Hotela Koločep d.d., u kojemu Željko Markota ne daje niti lipe, a druga dva osnivača bi trebala izdvojiti oko 15 milijuna kuna.

Premda napadi novinara Ilka Ćimića na mene osobno traju već duže vrijeme, mislio sam kako će se u postupcima koji su tijeku utvrditi istina koja će ga najbolje demantirati. Međutim, zbog sporosti pravosudnoga sustava, te ovakvih medijskih napada koji čudno „koincidiraju“ s procesom koji je pokrenuo DORH, njegova namjera da se petlja u proces postaje očita, a to je u normalnoj pravnoj državi nedopustivo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara