Regionalni mediji o Kolindi: "Izvukla sam Hrvatsku iz regiona"

Regionalni mediji o Kolindi: "Izvukla sam Hrvatsku iz regiona"
Foto/Screenshot: Igor Soban/PIXSELL, Blic, B92, Telegraf

PREDSJEDNICA Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović predstavila je danas svoj predizborni program. 

>> VIDEO Kolinda predstavila program: Pjevala, komentirala Škoru i Milanovića...

U prepunoj dvorani kongresnog centra na Zagrebačkom velesajmu poručila je da želi biti "zamašnjak novog hrvatskog zajedništva" i dala do znanja da je uvjerena kako "zajedno možemo ostvariti bolju budućnost za sve nas".

Izložila je i sedam točaka svog programa "Hrvatska zna i mora bolje". To su hrvatski razvoj, hrvatski identitet, hrvatska odlučnost, hrvatska pravednost, hrvatska demokracija, hrvatska sigurnost i hrvatski optimizam.

Osim domaćih, njeno predstavljanje programa popratio je i dio medija iz susjednih zemalja, odnosno iz istog onog "takozvanog regiona", kako ga je Kolinda nazvala, hvaleći se da je "iščupala" Hrvatsku iz njega.

Bosanski i srpski mediji citiraju Kolindino izvlačenje Hrvatske iz "regiona"

Bosansko Oslobođenje objavilo je ovu vijest uz naslov "Kolinda službeno počela utrku za drugi mandat: Predstavljala sam Hrvatsku u svijetu i izvukla je iz regiona".

"Ja sam bila predsjednica koja je bila iznad ideoloških podjela i ona koja je izmjestila kancelariju širom Hrvatske. Predstavljala sam Hrvatsku u svijetu, i izvukla je iz 'regiona'", citira Oslobođenje Kolindu, prenoseći Index.

Regionalna televizija sa sjedištem u Sarajevu Al Jazeera Balkans također je objavila da je "Kolinda Grabar-Kitarović započela utrku za drugi mandat". Njena reporterka javila se u eter i s predstavljanja programa, navodeći kako je Kolinda među ostalim obećavala nove demografske mjere, brigu za obitelj, stipendiranje nadarenih učenika i promicanje hrvatskog identiteta u svijetu.

Al Jazeera Balkans prenosi i Kolindine izjave da je proračun ureda predsjednika smanjila za tri milijuna kuna i kako je svugdje u svijetu bila dočekana s osmijesima.

Srpski Telegraf vijest je objavio uz sličan naslov: "Kolinda počela utrku za drugi mandat: 'Predstavljala sam Hrvatsku u svijetu i izvukla je iz regiona.'"

Telegraf, koji je također prenio Index, istaknuo je i da će Kolindin slogan biti "Predsjednica. Jer Hrvatska zna".

Slovenski mediji nisu popratili Kolindino predstavljanje programa

I srpski Blic je imao gotovo identičan naslov, također prenoseći Index: "'Predstavljala sam Hrvatsku u svijetu i izvukla je iz regiona'. Kolinda službeno počela utrku za DRUGI MANDAT."

Srpska televizija B92 imala je nešto drukčiji naslov: "Kolinda ušla u predizbornu trku: Kandidiram se jer vjerujem u Hrvatsku." Među ostalim, B92 je spomenuo kako se Kolinda pohvalila da je takozvanom Inicijativom triju mora "Hrvatsku pozicionirala u srednju Europu i na Mediteran, gdje ona oduvijek i pripada".

Zanimljivo je, a pomalo i znakovito, da Kolindino predstavljanje programa nije prenio ni jedan veći slovenski medij. No zato su slovenske novine Večer 2. studenog objavile članak o Kolindi u kategoriji Portret tjedna i to pod ne baš laskavim naslovom "Od Kolinde preko Čokolinde do Biserke".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara