Gasi se revizorska kuća koja je dopustila da Todorić lažira bilance

Gasi se revizorska kuća koja je dopustila da Todorić lažira bilance

Foto: Hina/ Index

BAKER Tilly International objavila je da je Baker Tilly Hrvatska d.o.o., njezina nezavisna tvrtka članica u Hrvatskoj, izašla iz globalne mreže 1. listopada 2017. godine. Inače Baker Tilly Hrvatska radila je reviziju Agrokorovih kompanija, za koje je sada utvrđeno da su lažirali izvješća.

"Baker Tilly Hrvatska d.o.o., koja je na tržištu bila poznata kao Baker Tilly i prethodno pod imenom Baker Tilly Discordia, više nema ovlasti djelovati kao dio brenda Baker Tilly, te se ne smije predstavljati kao član globalne mreže ili kao da je na bilo koji drugi način povezana s Baker Tilly.

"Svaka tvrtka u mreži Baker Tilly je odvojena i neovisna pravna osoba"

Ime Baker Tilly International odnosi se na globalnu mrežu tvrtki članica Baker Tilly International, od kojih je svaka odvojena i neovisna pravna osoba. Baker Tilly International, tvrtka s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, ne pruža usluge klijentima. Usluge se pružaju na regionalnoj i nacionalnoj razini od strane tvrtki članica Baker Tilly International.

Tvrtke članice Baker Tilly International nisu članovi jednog međunarodnog partnerstva, te nisu na bilo koji drugi način pravni partneri jedne drugima, niti je ijedna tvrtka članica odgovorna za usluge ili aktivnosti druge tvrtke članice. Iako neke od tvrtki nose naziv Baker Tilly, vlasništvo ovih tvrtki nije zajedničko, a one također nemaju isto vlasništvo kao Baker Tilly International.

Bivša tvrtka članica, koja je na tržištu u Hrvatskoj radila pod imenom Baker Tilly Hrvatska d.o.o., je posebna pravna osoba i sama je odgovorna za svoje djelovanje.

Baker Tilly International niti bilo koja njegova tvrtka članica nema više nikakvih poslovnih odnosa s Baker Tilly Hrvatska d.o.o., kao niti s njihovim partnerima, zaposlenicima ili povezanim tvrtkama", navodi se u priopćenju Baker Tilly International.

Kako doznajemo, Baker Tilly Hrvatska gasi svoje revizorsko poslovanje.

>>Reviziju Agrokora radila je firma čija je direktorica karijeru počela - u Agrokoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Index je već ranije pisao o toj revizorskoj kući, koja je bila usko povezana s Agrokorom.

Baker Tilly Hrvatska ovisio o Todoriću, a trebali su ga nadzirati

Donedavna direktorica tvrtke Baker Tilly Hrvatska koja se ranije zvala Baker Tilly Discordia, bila je Bruna Discordia. Osim što je njena tvrtka radila revizije za Agrokor, i ona je radila u toj kompaniji.
Početak karijere bio joj je u Agrokoru, a bila je na poziciji asistenta potpredsjednika za strategiju i spajanja i preuzimanja, gdje je radila od 2006. do 2008. godine.

Iako se radi o relativno maloj tvrtki s oko 25 zaposlenih, Agrokor ih je angažirao da rade revizije za njegove tvrtke u Hrvatskoj, ali i inozemstvu.

Tako na njihovoj referentnoj listi klijenata možemo naći Agrokor, Zvijezdu, Jamnicu, Konzum, Ledo, Vupik, Belje i mnoge druge tvrtke iz sustava te kompanije. Za Agrokor su radili i u drugim zemljama pa među referencama nalazimo i Sarajevski kiseljak, Dijamant, Idea Beograd, Frikom i druge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara