"Rezultat izbora u Slavonskom Brodu je početak kraja sijamskih blizanaca HDZ- i SDP-a"

"Rezultat izbora u Slavonskom Brodu je početak kraja sijamskih blizanaca HDZ- i SDP-a"

NAKON što je koalicija HSP-HSLS-HSS u nedjelju u Slavonskom Brodu odnijela uvjerljivu većinu na izborima za Gradsko vijeće Slavonskog Broda, iz HSP-a poručuju kako nastavljaju političku borbu protiv "sijamskih blizanaca", HDZ-a i SDP-a.

Podsjetimo, lista kojoj je na čelu donedavni gradonačelnik HSP-ovac Mirko Duspara, osvojila je 34 posto glasova odnosno 10 mandata, HDZ je osvojio šest, a SDP četiri mandata.

I prije službenog otpočinjanja predizborne kampanje za nadolazeće parlamentarne izbore, HSP-ov saborski zastupnik Pero Kovačević u razgovoru za Index otkriva kako je jučerašnji izborni rezultat u Slavonskom Brodu i bolji od očekivanog, dodajući kako je uvjeren da će se ista slika ponoviti i na državnoj razini.

"Očekivali smo uspjeh, iako smo prije samih izbora računali na devet mjesta u vijećnici. Ipak, dogodilo se ono što smo tražili, a to je da na izbore izađe ona "tiha većina" koja redovito ne izlazi na glasanje, čime na neki način samu sebe kažnjava dozvoljavajući da vlast preuzmu oni koji izbore dobivaju glasovima birača poslušnika" - mišljenja je Kovačević.

Dodaje kako osim uspjeha u Slavonskom Brodu, HSP očekuje slične reakcije i u drugim gradovima i mjestima gdje bi upravo glasovi "tihe većine" mogli biti presudni u smjeni "sijamskih blizanaca" s vlasti.

Pod pojmom navedenih blizanaca Kovačević smatra dvije trenutno najjače hrvatske političke stranke, HDZ i SDP, za čije kandidate navodi kako su isti.

"Njihovi se kandidati samo izmjenjuju na odgovornim mjestima ne čineći ništa da se poboljša život običnih ljudi. Rezultat izbora u Slavonskom Brodu je pokazao da se to može i treba mijenjati i to je ono što HSP očekuje kao rezultat nakon parlamentarnih izbora." - pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan znači li rezultat izbora u Slavonskom Brodu početak kraja HDZ-ove vladavine, Kovačević odgovara kako je pobjeda koalicije pokazatelj početka kraja ne samo HDZ-a, već i njegovog "sijamskog blizanca" SDP-a.

"Birači polako shvaćaju da sami mogu kažnjavati nesposobne političke garniture i na taj način utjecati na rezultate izbora. I to je ono što je naš cilj, ukazati građanima na tu mogućnost i ponuditi im HSP-ov program kao alternativu dosadašnjim političkim strankama koje su vladale u Hrvatskoj. Vlasti se lako mijenjaju, i to je bit jučerašnjih izbora, da to građani shvate i da na lokalnim izborima smijene one koji ne misle na njihovo dobro već misle samo na sebe." - nastavio je HSP-ov saborski zastupnik.

"HDZ i SDP imaju poslušno biračko tijelo koje redovito izlazi na izbore i koje redovito glasuje za te dvije stranke, i njima je u interesu da tiha većina ne glasuje i da ih na taj način ne smijeni s vlasti. Zato se u HSP-u nadamo da će birači prepoznati rezultat izbora u Slavonskom Brodu, kao i u ostatku Slavonije, i da će se ta slika odraziti na državnoj razini." - pojasnio je.

Što se tiče HSP-ovog kandidata Mirka Duspare, Kovačević kaže kako se radi o političaru uz kojeg HSP stoji od prvog dana i o poštenom i čestitom čovjeku, dragovoljcu Domovinskog rata, čije su zasluge građani Slavonskog Broda prepoznali i nagradili uspjehom na jučerašnjim izborima.

Za kraj Kovačević poručuje kako HSP nastavlja bitku za birače u kojoj stranka "ide na pobjedu", sa ciljem uvjeravanja birača kako HSP-ov program nudi građanima "politiku vođenja brige o njima, a ne o samoj sebi".

"Moramo konačno prekinuti ovaj dužničko-ropski odnos koji Hrvatska trenutno ima u odnosu prema Europskoj uniji, i isto tako moramo prekinuti politiku udovoljavanja vanjskim silama na štetu naše države. Na kraju krajeva, izbori u Slavonskom Brodu vidljiv su dokaz kako u Hrvatskoj postoji alternativa vladajućim "sijamskim blizancima", i kako ta alternativa polako preuzima inicijativu u ovoj zemlji." - zaključio je Kovačević.

I.K.
Foto: Tomislav Zečević (HR Foto)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara