Rijeka: Sindikat pošte za bolje i sigurnije uvjete rada

PREDSTAVNICI Republičkog sindikata radnika Hrvatske pošte i telekomunikacija (RSRHPT) danas su zbog sve češćih pljačka i nedovoljne sigurnosti radnika poštanskih ureda ponovno prosvjedovali pred zgradom poštanske Područne uprave.

Od Uprave Hrvatske pošte (HP) taj sindikat traži da "radnike koji su žrtve razbojstava prestane raspoređivati na slabije plaćena radna mjesta" te da svim djelatnicima koji su moguće žrtve napada povisi plaće 15 posto.

Poštarima, pak, treba omogućiti beneficiran radni staž, izjavio je novinarima predsjednik RSRHPT-a Jadranko Vehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je rekao da radnicima koji su prošli tjedan prosvjedovali u Rijeci iz Uprave Hrvatske pošte stižu prijetnje otkazima. Tako Uprava pritiscima prisiljava radnike da mirno čekaju sudbinu koju će im odrediti pljačkaši, upozorio je.

Dodao je da su prošli tjedan opljačkana još tri poštanska ureda i napadnut jedan poštar te da Uprava HP-a ne čini ništa da zaštiti svoje radnike.

Sve zahtjeve da se poboljšaju uvjeti rada djelatnika poštanskih ureda predstavnici RSRHPT-a iznijet će sljedeći tjedan na prosvjedima u Zagrebu, najavio je predsjednik Sindikata Vehar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara