MISTERIJ MODRE ŠPILJE Otkriveno tko je prodao iskorištene karte i skrivio cijeli skandal

MISTERIJ MODRE ŠPILJE Otkriveno tko je prodao iskorištene karte i skrivio cijeli skandal

Foto: Čitatelj Indexa, Dalibor Urukalovic/Pixsell

VEČERAS se razriješio misterij iskorištenih karata za Modru špilju na Biševu. Zbog optužbi za malverzacije Toni Jončić iz obrta Zdenkica uparkirao je neki dan svoj gumenjak pred ulaz i proveo blokadu u trajanju od pola sata.

Odvela ga je policija koju je pozvala direktorica Nautičkog centra Brigita Fiamengo. Protiv Jončića je podnijela i kaznenu prijavu za prijetnju, no policija u sklopu svog kriminalističkog istraživanja nije našla osnove da Jončića prijavi ni za prekršaj, ni za kazneno djelo, nego su sve poslali na Državno odvjetništvo.

Razloga za postupanje nije pronašla ni Lučka kapetanija. Nije ugrozio sigurnost pomorske plovidbe, objasnio nam je kapetan Davor Vidan.

Radnik priznao da je prodao iskorištene karte

Danas je najprije došlo do sastanka direktorice Nautičkog centra i Tonija te njegove supruge Zdenke. Jončići su očekivali da se neugodna situacija razriješi, Indexu su kazali da s već iskorištenim kartama nemaju ništa i da su zasigurno podvaljene. I pokazalo se da je zaista tako. Krivac se popodne javio s porukom da je on gošćama prodao četiri iskorištene karte za špilju.

"Bili smo dovedeni u zabludu i mi u Nautičkom centru i obrt Zdenkica. Radniku koji je prodao iskorištene karte bit će uručen izvanredan otkaz o radu. Tri dana je gledao što se događa i šutio", kazala nam je direktorica Nautičkog centra.

Zdenka Jončić nije htjela ništa izjavljivati. Sutra će mediji dobiti zajedničko priopćenje Nautičkog centra i obrta Zdenkica, koji će i dalje imati prioritetne karte koje Komižanima omogućava prvenstvo kod ulaska u Modru špilju.

U ponedjeljak stiže automat za izdavanje karata

Direktorica Fiamengo povukla je kaznenu prijavu koju je podnijela protiv Jončića. Kao i gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević smatra da se radilo o krajnje neprimjerenom ponašanju koje nikako ne bi smjelo postati model za izražavanje prosvjeda.

"Sve dobro funkcionira, napravili smo super organizaciju. Dva milijuna kuna uložili smo u dvije godine", kaže gradonačelnica Komiže.

Direktorica Fiamengo obavijestila nas je da u ponedjeljak stiže automat za izdavanje karata čime će se u potpunosti eliminirati ljudski faktor.

U špici sezone Modru špilju posjeti dvije tisuće ljudi dnevno. U 2016. godini špilju je posjetilo više od 107 tisuća gostiju, 17 posto više nego godinu dana ranije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara