Rječkom KBC-u "Lura" donirala uređaj vrijedan 400.000 kuna

Tvrtka Lura d.d. donirala je laparoskopski multifunkcionalni uređaj, vrijedan 400 tisuća kuna, Klinici za kirurgiju riječkog Kliničkog bolničkog centra.

Tim je povodom danas održana svečanost na kojoj je predstojnik Klinike Željko Fučkar rekao da će taj uređaj omogućiti pokretanje minimalne invazivne kirurgije. Uređaj će se koristiti za operacije trbuha, prsnog koša i krvnih žila te za zahvate na području urologije, traumatologije i neurokirurgije, a većina će se operacija moći obaviti kroz tri do četiri mala otvora na koži. Time se, rekao je Fučkar, smanjuje oštećenost tkiva, manje su kirurške komplikacije, brži je oporavka bolesnika i kraća hospitalizacija.

Fučkar je naveo da se pomoću tih uređaja planira oko 800 operacijskih i dijagnostičkih zahvata godišnje. Taj način kirurgije, istaknuo je Fučkar, podiže razinu struke, poboljšava kvalitetu života bolesnika i pruža bolje edukacijske mogućnosti jer se svaki zahvat snima kamerama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članica Uprave Lura d.d. Nina Anđal rekla je kako Lura na ovaj način pokazuje da vodi brigu o društvenoj zajednici donirajući projekte koji unaprjeđuju kvalitetu života. Navela je da je Lura prošle godine donirala više od dva milijuna kuna, većinom u novcu, ali i u proizvodima, kao pomoć različitim programima. Lura je uređaj donirala Klinici za kirurgiju zbog njezinih rezultata - 15 tisuća ambulantnih pregleda, tri i pol tisuće ambulantnih endoskopija, 30 tisuća malih kirurših zahvata te 12 i pol tisuća operiranih.

(Hina) dsil vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara