Rovinjski IDS na Fejsu: Evo kako bi izgledala Istra bez Hrvatske

Rovinjski IDS na Fejsu: Evo kako bi izgledala Istra bez Hrvatske
Screenshot: YouTube/IDS Rovinj/Facebook

NAKON što je hrvatsku javnost šokirala izjava šefa Europskog parlamenta Antonija Tajanija o "talijanskoj Istri i Dalmaciji", na Facebook stranici rovinjskog IDS-a osvanula je zanimljiva objava.

Rovinjski IDS tako je na svom Facebooku odlučio podijeliti meme u kojem se aludira da bi Istra bez Hrvatske izgledala poput kakve futurističke utopije, dok bi Hrvatska bez Istre izgledala poput scene iz nekog postapokaliptičnog filma.

Ovakva objava izazvala je burne reakcije na Facebooku, a jedan od komentara glasi: "Mislite ovo gore je slika kuće IDS-ovaca, a dole onih koji to nisu i nisu uhljebi??"

Na IDS-ovu objavu reagirala je i rovinjska gradska vijećnica Snježana Štefanić Hoefel iz Živog zida.

"Čini se da je izjava predsjednika EU parlamenta Antonija Tajanija ohrabrila određene antihrvatske elemente da otkriju svoje pravo lice. Neki od njih djeluju i iz IDS-a te postavljaju grozomornu antihrvatsku separatističku objavu koja našoj domovini i našem narodu ne može donijeti ništa dobro. Izjava “Istra bez Hrvatske” ispisana je promišljeno, a iz nje se nedvojbeno i precizno iščitava da s jedne strane imamo Istru, a s druge Hrvatsku. Svojom objavom IDS jasno poručuje da Istra treba biti samostalna i da je Hrvatska upropaštava", rekla je Štefanić Hoefel za portal ivijesti.hr.

Nakon što je Index objavio tekst o IDS-ovoj objavi, ona je nestala s Facebooka. No, screenshot s Indexovog servera je malo teže obrisati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara