Rožić: USKOK istražuje poslovanje HRT-a

NA DANAŠNJOJ saborskoj konferenciji za novinare, zastupnik HSP-a Miroslav Rožić, izvijestio je kako je sporne HRT-ove ugovore proslijedio glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

Među spomenutim ugovorima nalaze se ugovori između HRT-a i vanjskih produkcijskih kuća, odvjetničkog ureda Hanžeković-Radaković, te javnobilježničkog ureda Ive Hanžeković.

Prema Rožićevim tvrdnjama, HRT im je u posljednjih mjesec dana isplatio više od  8.5 milijuna kuna. Samoj Ivi Hanžeković, Rožić predbacuje da je u razdoblju od siječnja do kraja ožujka 2006. godine, na račun HRT-a, bez ikakvog javnog natječaja, zaradila 5.5 milijuna kuna.

HRT-ov proračun iznosi 1.5 milijardi kuna, a s obzirom da se čak dvije trećine tog iznosa dobivaju iz televizijskih pretplata, Rožić smatra kako se taj novac ne može i ne smije trošiti bez nadzora. Treba pridodati da se gore navedenom iznosu pribrajaju i ogromne svote koje HRT dobiva kao naknadu za reklame.

Rožić je rekao i kako je od Dinka Cvitana, ravnatelja USKOK-a, doznao da se nepravilnosti u poslovanju HRT-a istražuju već više od godinu dana, te kako uskoro očekuje i neke rezultate.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara