RTL i Nova TV traže zabranu reklama na HRT-u

RAVNATELJ HRT-a Vanja Sutlić na Festivalu tržišnog oglašavanja u Opatiji najavio je kako će HRT kroz idućih pet godina pokrenuti sedam novih kanala.

Kanali će biti tematske prirode pa ćemo tako gledati gledati kanal s hrvatskim sportom, kanal s lokalnim programom, informativni, glazbeni, dokumentarni i dječji kanal. Pokretanje spomenutih kanala očekuje se u narednih pet godina jer se Hrvatska do kraja 2011. mora prebaciti s analognog na digitalno analiziranje, čime će se omogućiti 32 kanala na nacionalnoj razini.

Glavni urednik RTL-a Ivan Lovreček i Dražen Mavrić, direktor Nove TV, napali su HRT zatraživši da se zabrani prikazivanje oglasa na javnoj televiziji koja se financija pretplatom, ne što je Sutlić odgovorio kako bi u tom slučaju bilo potrebno povećati pretplatu.

Predstavnici komercijalnih televizija pozvali su se na češki model, gdje su reklame na javnoj televiziji gotovo sasvim zabranjene, sve s ciljem da u budućnosti oni profitiraju, jer bi se u slučaju zabrane reklamiranja na HRT-u većina oglašivača okrenula privatnim tv kućama.

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara