Rupel piše Jandrokoviću o smanjivanju napetosti

SLOVENSKI ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel, najavio je danas kako će poslati pismo hrvatskom kolegi Gordanu Jandrokoviću u kojem će predložiti smanjivanje napetosti između dvije susjedne države.

Također, slovenski ministar danas je poručio kako Sloveniji nije nužna žurba u rješavanju graničnih pitanja s Hrvatskom, već je očigledno kako hrvatska strana mora "brzati" ako želI što prije ući u Europsku uniju. "Gledajući samo taj aspekt, onda treba reći kako Hrvatska ima jako malo vremena", zaključio je Rupel pred slovenskim novinarima dodajući kako to nije njegovo osobno mišljenje već to isto mišljenje dijele i svi stranački čelnici u toj zemlji kao i slovenska javnost.

Iako je njegov govor o brzini pregovora i ulasku Hrvatske u EU implicirao kako bi Slovenija mogla blokirati ulazak u EU dok se ne riješe granična pitanja, Rupel to nije decidirano spomenuo. Odgovarajući na novinarski upit o blokadi samo je "diplomatski" odgovorio kako Hrvatska mora riješiti granična pitanja prije ulaska u Europsku uniju.

I.Ć.
Foto:AFP

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara