Rusija, Azerbajdžan i Iran zajedno u borbi protiv terorizma

Rusija, Azerbajdžan i Iran zajedno u borbi protiv terorizma

Foto: FAH

RUSIJA, Azerbajdžan i Iran istaknuli su potrebu "snažnog" odgovora na terorizam, u zajedničkoj izjavi nakon susreta na vrhu ruskog, azerbajdžanskog i iranskog predsjednika u Bakuu.

"Strane su odlučne u nakani da pruže snažan otpor terorizmu i ekstremizmu (...) i pozivaju međunarodnu zajednicu da ujedini napore kako bi se uspješno mogla boriti s tim izazovima i prijetnjom međunarodnoj stabilnosti i sigurnosti", istaknuli su u zajedničkoj izjavi Vladimir Putin, Ilham Alijev i Hasan Rohani.

"Prijetnje i opasnosti u regiji neprestano jačaju. U takvim uvjetima naša je suradnja glavni uvjet mira i stabilnosti", rekao je azerbajdžanski predsjednik na susretu s ruskim i s iranskim kolegom.

I Rohani je pozvao na "jaču suradnju" triju zemalja u interesu "uspješne" borbe s terorizmom.

Taj je poziv odmah podupro Vladimir Putin. "Zone nestabilnosti, vrućih sukoba i sve veća teroristička prijetnja, koja ponajprije dolazi od skupine Islamske države (IS) i Fronte al Nusre, stvarna su opasnost za sve nas", istaknuo je.

Rusija i Iran su dva velika saveznika sirijskog režima Bašara al Asada koji podupiru politički, financijski i vojno u njegovu ratu s džihadistima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara