Ruska vojska: "U Siriji više nema boraca ISIS-a"

Ruska vojska: "U Siriji više nema boraca ISIS-a"
Foto: Hina
 
MISIJA ruske vojske u Siriji "je završena" i sirijski teritorij je "potpuno oslobođen" od IS-a, objavilo je rusko ministarstvo obrane.
 
"Misija ruske vojske da uništi naoružanu terorističku skupinu je završena", objavilo je ministarstvo na susretu s novinarima dodajući da danas "nema nijedan lokalitet ni regija u Siriji pod nadzorom Islamske države".
 
"Sirijski teritorij je totalno oslobođen od pripadnika ove terorističke organizacije", dodao je general Sergej Rudskoj iz ruskog glavnog stožera na tom susretu s novinarima.
 
Po generalu Rudskoju zračni udari "bez presedana" vođeni su zadnjih dana u području Bukamala, posljednjeg važnog lokaliteta u rukama Islamske države, s ruskim avionima koji su svakodnevno brojali 100 zračnih izlaza i 250 udara.
 
Brojni zračni udari vođeni su od strane ruske vojske
 
Specijalne ruske snage također su bile aktivne vodeći zračne udare i "uništavajući najsmjelije vođe skupina boraca iza neprijateljskih linija", rekao je on.
 
Po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava, IS kontrolira još osam posto pokrajine Deir Ezor nasuprot gotovo čitavog teritorija prije nekoliko mjeseci.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Siriju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Sirija.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara