Ruskinja pobjegla iz karantene za koronavirus, odbija se vratiti

Ruskinja pobjegla iz karantene za koronavirus, odbija se vratiti
Foto: Instagram

RUSKINJA, koja je zbog sumnje na koronavirus stavljena u karantenu, a potom je iz nje pobjegla, sada se opire policiji koja je pokušava vratiti, javlja BBC.

Trenutno se nalazi u svom stanu i odbija otvoriti vrata policiji

Alla Ilyina (32) trenutno se nalazi u svom stanu u Sankt-Petersburgu te odbija otvoriti vrata policiji.  Ona se iz Kine vratila prošli mjesec te je 6. veljače dobila rezultate testiranja na koronavirus koji su bili negativni. No od nje je zatraženo da ostane još dva tjedna u karanteni. Ljuta zbog toga, uspjela je razbiti elektronički zaključana vrata te pobjeći iz bolnice.

Na svom Instagram profilu ova diplomirana fizičarka tvrdi da je nedugo nakon 30. siječnja, kad se vratila s kineskog otoka Hainana, imala grlobolju. 6. veljače nazvala je bolnicu te su je smjestili u centar za zarazne bolesti Botkin.

“Sva tri testa pokazala su da sam potpuno zdrava. Čemu, dovraga, onda karantena?”

Testovi su pokazali da nije zaražena virusom, no sljedeći dan su joj zbog predostrožnosti naredili da ostane u bolnici dva tjedna.

“Sva tri testa pokazala su da sam potpuno zdrava, čemu, dovraga, onda karantena?” napisala je Ilyina.

Kasnije tog dana izazvala je kratki spoj na elektroničkoj bravi i pobjegla iz bolnice. Čak je nacrtala i mapu zgrade dok je planirala bijeg.

Vlasti traže sudski nalog da je vrate u karantenu

Ilyina je rekla kako potom gradske vlasti nisu reagirale skoro cijeli tjedan. No sada traže sudski nalog kako bi je prisilno mogli vratiti u karantenu barem do 19. veljače.

U Rusiji prijavljena do sada dva slučaja koronavirusa

Od koronavirusa je do sada umrlo više od 1350 ljudi u Kini, a proširio se u još više od 20 država, među kojima je i Rusija. U ovoj zemlji prijavljena su dva slučaja. Oboje su kineski građani, od kojih je jedan pušten iz bolnice nakon oporavka.

Inače, ruske vlasti prebacile su avionom iz Kine oko 140 svojih građana koji se sada nalaze u karanteni u Sibiru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara