Sabor o HNS-ovu povjerenstvu za Sanadera i Žužula

HRVATSKI sabor otvorio je popodne raspravu o zahtjevu Kluba HNS-a da osnuje povjerenstvo koje bi istražilo kako su imovinu stekli premijer Ivo Sanader i ministar vanjskih poslova u ostavci Mimomir Žužul.

HNS-ovci tvrde da je imovina koju su dva dužnosnika imala 1992., kad su postali dužnosnici, daleko skromnija od današnje imovine.

HNS-ov zahtjev za istražnim povjerenstvom, koji je prije 10-ak dana skinut s dnevnog reda Sabora zbog nedovoljnog broja potpisa, ponovno je aktualiziran jer su ga u međuvremenu potpisali HSS-ovci Luka Roić, Josip Vresk i Ljubica Lalić.

Naime, s dnevnog je reda bio skinut, jer su svoje potpise s njega povukli Šime Lučin (SDP) i Zlatko Kramarić (LS), a naknadno i Ivo Banac (LS) .

Lesar kaže da bi povjerenstvo moralo utvrditi činjenice o načinu na koji su Sanader i Žužul stekli imovinu, jesu li poštivali zakone, podmirivali porezne obveze, jesu li tvrtke u njihovu ili vlasništvu njima bliskih osoba ugovarale poslove s državnim tvrtkama i sl.

Treba, kažu iz HNS-ova Kluba, vidjeti da li ukupna Sanaderova i Žužulova primanja u proteklim godinama opravdavaju njihovu današnju imovinu i tekuće troškove u zemlji i inozemstvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara