Sabor o zajmovima za projekte u mirovinskom sustavu i sređivanje katastra

BEZ VEĆIH zastupničkih primjedaba, Hrvatski sabor popodne je raspravio zakonske prijedloge kojima bi se potvrdili ugovori o zajmovima namijenjenim ulaganjima u mirovinski sustav te za sređivanje zemljišnih knjiga i katastra.

Zajam između Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj namjenjen ulaganjima u mirovinski sustav težak je 27,5 milijuna dolara, rok otplate mu je 15 godina, a poček pet godina.

Zajam za projekt sređivanja zemljišnih knjiga i katastra, sklopljen je s istom bankom, iznosi 26 milijuna eura, rok otplate mu je 15 godina, a poček pet godina.

Uz poruku Kluba zastupnika SDP-a da taj ugovor treba prihvatiti zbog gospodarske koristi, raspravljen je prijedlog o potvrđivanju ugovora između hrvatske Vlade i vlade SRJ o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sabor je raspravio i prijedlog da se potvrdi sporazum između hrvatske i slovenske vlade o prekograničnoj policijskoj suradnji, kao i prijedloge da se potvrde ugovori o slobodnoj trgovini između Hrvatske i Litve, odnosno Albanije, ugovor s vladom Kraljevine Švedske o predaji i prihvatu osoba itd.

O zakonskim prijedlozima da se potvrde spomenuti ugovori i sporazumi, Sabor će glasovati u nastavku 29. sjednice.

Bez interesa zastupnika za raspravom, Sabor je odradio i odluku o podjeli sredstava, prava i obveza, te rasporedu radnika Javne ustanove HRT. Tu je odluku predložilo Upravno vijeće HRT-a.

Sabor je time, u manje od sat vremena, odradio teme planirane za današnji, prvi dan rada 29. sjednice, koju će nastaviti sutra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara