Sabor počeo 30. sjednicu

HRVATSKI sabor započeo je danas 30. sjednicu, koja bi trebala trajati tri tjedna, a na kojoj bi zastupnici trebali raspraviti preko 60 točaka dnevnog reda.

Na početku sjednice dnevni je red nadopunjen prijedlogom zakona o izmjenama Zakona o gradnji, po hitnom postupku, raspravom o privatizaciji hotelskog poduzeća ´Sunčani Hvar´ i izvješćem o stanju reforme zdravstva od 2000. do 2003. godine s prikazom aktualnog stanja u zdravstvu.

Većinom glasova po hitnom postupku u dnevni red sjednice uvršten je i prijedlog HSLS-a o prestanku važenja zakona kojim je potvrđen ugovor sa Slovenijom o Nuklearnoj elektrani ´Krško´.

Sjednica je nastavljena ´aktualnim prijepodnevom´ na kojoj će premijer Ivica Račan izvijestiti o današnjoj odluci o korištenju hrvatskog zračnog prostora i zračnih luka za potrebe koalicijskih snaga u slučaju rata u Iraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uoči početka sjednice na Markovu trgu okupilo se i mirno prosvjedovalo nekoliko aktivista ad hoc građanske inicijative ´Dosta je ratova´ koja se protivi ratu u Iraku i traži neutralnost Hrvatske.

Pred Saborom prosvjedovali su članovi sindikata novinara ´Slobodne Dalmacije´ i Udruge polagatelja prava na dionice ´Slobodne Dalmacije´, negodujući zbog odluke Vrhovnog suda da je pretvorba tog lista napravljena u skladu s zakonom i u skladu s državnim interesima.

Novinari traže ponovnu privatizaciju uz participaciju zaposlenih kao suvlasnika, a od zastupnika traže da još jednom razmotre cijeli slučaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara