Sabor: Predsjednici Odbora s mađarskim veleposlanikom

PREDSJEDNICI saborskih Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te za vanjsku politiku Ivan Jarnjak i Gordan Jandroković primili su u radni posjet Laszla Mohaija, mađarskog veleposlanika u Hrvatskoj, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Mohai je rekao da Hrvatsku doživljava kao strateškog partnera i uskoro članicu Europske unije (EU) i NATO-a.

Predsjednike saborskih odbora izvijestio je da je mađarsko veleposlanstvo od 1. rujna od francuskog preuzelo ulogu veleposlanstva za kontakt sa zemljama potencijalnim članicama NATO-a.

Podsjetio je da je mađarski parlamentarni Odbor za međuvladinu suradnju predao hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu europskih integracija akcijski plan iz kojega se vidi na kojem području u procesu pregovora Mađarska sa svojim iskustvima može pomoći Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Jarnjak je Mađarsku ocijenio važnim strateškim partnerom čija iskustva kao članice EU-a i NATO-a mogu biti korisna u postupku približavanja Hrvatske, pogotovo u pitanjima nacionalne sigurnosti.

Jandroković je zahvalio na dosadašnjoj nesebičnoj potpori Mađarske tijekom Domovinskog rata te istaknuo da su pomoć i potpora nužni i za realizaciju glavnih političkih ciljeva Hrvatske, a to su ulazak u EU i NATO, navodi se u priopćenju saborske Službe za odnose s javnošću.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara