Sabor prihvatio prijedlog udžbeničkog standarda

HRVATSKI sabor je na početku današnjeg zasjedanja prihvatio Prijedlog udžbeničkog standarda uz amandman SDP-a, HSS-a i Libre da ministar prosvjete, ovisno o specifičnostima pojedinih školskih predmeta, propiše udžbeničke standarde za školsku godinu 2003/2004

Prihvaćen je i zaključak da ministar prosvjete može Saboru predložiti eventualne izmjene i dopune udžbeničkog standarda.

U prošlotjednoj raspravi većina parlamentarnih klubova podržala je mišljenje Odbora za obrazovanje da se rješenju zahtjeva za odobrenje udžbenika po predloženom standardu pristupi tek početkom iduće godine, a da udžbenike za narednu školsku godinu odobri ministar prosvjete.

Sabor je većinom glasova donio izmjene Zakona o udžbenicima za osnovnu i srednju školu.

Jednoglasno su u prvom čitanju prihvaćeni Vladin i HSP-ov prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti, kojemu je cilj onemogućiti državne dužnosnike da u obnašanju dužnosti ostvaruju privatni interes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sabor je Vladu obvezao da u suradnji s HSP-ovim zastupnicima dostavi konačni tekst zakona za iduću saborsku sjednicu, odnosno najkasnije u roku od 60 dana.

Nakon glasovanja o spomenutim zakonskim prijedlozima, u Saboru je određena stanka kako bi klubovi uskladili mišljenja o amandmanima na predložene izmjene Izbornog zakona, o kojima će, kao i samom zakonu, zastupnici zatim glasovati.

Prije toga zastupnici bi trebali glasovati o izvješću Mandatno-imunitetnog povjerenstva o aktiviranju zastupničkog mandata bivšeg PGS-ovog zastupnika Luciana Sušnja, te prestanku mandata njegova zamjenika Darija Vasilića.

(Hina) tr/daju mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara