Sabor: Ždrijebanjem utvrđen redoslijed postavljanja zastupničkih pitanja Vladi

U SABORU je jutros ždrijebanjem odlučeno o redoslijedu po kojem će zastupnici Vladi postavljati 40-ak pitanja u Aktualnom prijepodnevu, kojim će danas početi šesta saborska sjednica.

Listiće s imenima prijavljenih zastupnika izvlačila je pomoćnica saborskog tajnika Jadranka Blažević, a kao "bubanj" poslužio je pehar što ga je saborska nogometna reprezentacija dobila za osvojeno drugo mjesto na malonogometnom turniru u Domu sportova, 2002.

Najviše su sreće u ždrijebu imali zastupnici iz klubova HSS-a i HSP-a, koji su popunili većinu od desetak prvih mjesta, a prva će, nakon zastupnika nacionalnih manjina, pitanje Vladi postaviti Ruža Tomašić (HSP).

Po jučerašnjem dogovoru parlamentarnih klubova i Predsjedništva Sabora, HDZ-ovi će zastupnici Vladi postaviti 15, SDP-ovi 10, HSS-ovi, HNS-ovi i HSP-ovi po tri, a ostali klubovi po jedno pitanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je dogovoreno da će se kvote utvrđivati po "ključu" jedno pitanje na tri zastupnika, mogućnost da postavljaju pitanja ostavljena je i nezavisnim i zastupnicima nacionalnih manjina, koji će postaviti prvo i sedmo pitanje.

Okupljeni zastupnici jutrošnje su ždrijebanje pratili u prilično opuštenoj atmosferi, u kojoj se nisu mogle izbjeći ni međustranačke "strelice".

Jednu takvu HSS-u je uputila HDZ-ova zastupnica Zdenka Babić-Petričević, primijetivši da ta stranka "danas ima sreće", na što joj je Božidar Pankretić uzvratio da je "HSS uvijek imao sreće".

Mogle su se čuti i primjedbe da ždrijeb nije regularan, jer nema javnog bilježnika, no cijela je priča na kraju završila sretno, jer, kako je rekao HSP-ovac Pejo Trgovčević "svi su izvučeni".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara