Saborsko predsjedništvo s HTV-om dogovorilo prijenos saborskih sjednica

PREDSJEDNIŠTVO Hrvatskog sabora prošireno predsjednicima svih parlamentarnih klubova na današnjoj je sjednici s Ravnateljstvom i Programskim vijećem HRT-a dogovorilo da će HTV od 9,30 do 17,30 sati izravno prenositi saborske sjednice.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks nakon sjednice je izvijesto da će HTV saborske sjednice prenositi i iza 17,30, u slučajevima kad prošireno Predsjedništvo odluči da je riječ o temama od osobitog značaja za javnost.

Pojasnio je da bi se to događalo u slučajevima glasovanja o povjerenju članovima Vlade ili Vladi u cjelosti, ustavnih promjena ili donošenja zakona dvotrećinskom većinom.

Nasuprot tome, ako se procjeni da teme na dnevnom redu ne pobuđuju interes javnosti, HTV bi, iznimno i u dogovoru sa saborskim Predsjedništvom, prijenos prekidala u 15 sati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prekida izravnog prijenosa na HTV-u, program iz Sabora nastavit će se na HRT-u plus.

Osim prijenosa, predviđene su i HTV-ove polusatne reportaže iz Sabora, onih dana kad Sabor zasjeda.

Šeks je najavio i da će Odbor za informatizaciju i medije izraditi studiju troškova posebne saborske televizije, o čijem će osnivanju raspravljati i odlučiti prošireno saborsko Predsjedništvo.

Ravnatelj HRT-a Mirko Galić novinarima je nakon sjednice kazao kako će HTV dati izraditi analizu gledanosti saborskih sjednica. Naveo je da je dosadašnja gledanost tog programa izuzetno niska, između dva i tri posto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara