Samo Faber u MUP-u nema svoj broj telefona i faksa!

Tekst: A.B.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

VLADIMIR FABER, koji službeno "nije smijenjeni" ravnatelj policije nego je unaprijeđen u državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova jedini nema kontakt broj fiksnog telefona i faksa od svih važnijih dužnosnika tog Vladinog resora.

> Ministar Karamarko zabranio Faberu gostovanje u Otvorenom

Tragikomično izgleda praznina oko Faberovog imena na stranicama MUP-a s kontaktima ministra, državnih tajnika Ivice Buconjića, Miljenka Radnića pa čak i smijenjenog Ive Bačića upetljanog u aferu kamioni zbog koje je Faber navodno smijenjen, zatim šefa kabineta ministra Dubravka Novaka te raznoraznih uprava i odjela.

U kabinetu ministra Tomislava Karamarka nisu željeli komentirati ovu slučajnost nego su nas uputili na Odnose s javnošću. Sam Faber nam je rekao - "Ne mogu vam to komentirati", kao što već mjesecima odgovara na upite novinara otkad je u medijskoj blokadi.

Precizni dijagnostičar hrvatske policije, koji joj je nalijepio etiketu "smrdljivog sadržaja u celofanu", svojim je istupima već u prvom tjednu ravnanja policijom uspio razljutiti tadašnjeg premijera Ivu Sanadera. Spomenuti je uoči vlastitog bijega kumovao Faberovom "napredovanju" iz operativca u birokratu i nije se osjećao dužnim objasniti tu odluku, kao ni vlastitu o povlačenju iz političkog života.

Štoviše, Faberu je zabranjeno komuniciranje s medijima. Primjerice, uskraćeno mu je gostovanje na HTV-u gdje je trebao nastupiti u emisiji "Otvoreno". Kako je Index neslužbeno doznao Faber je dao snimljenu izjavu za tu emisiju, a navodno je trebao i gostovati kod voditelja Mislava Togonala, no iz MUP-a su procijenili kako je ipak bolje da Faber ne nastupi na televiziji.

"Faber je sada državni tajnik, tako da za svaki istup u javnost mora imati suglasnost resornog ministra, a to je Tomislav Karamarko. Ministar je procijenio, u dogovoru s Faberom, kako je ipak bolje da državni tajnik Faber ne nastupi u večerašnjoj emisiji Otvoreno", kazao je krajem lipnja  Dubravko Novak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara