Sanader čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

PREMIJER Ivo Sanader uputio je danas hrvatskom narodu i svim građanima Republike Hrvatske čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

"Obilježavajući Dan pobjede i domovinske zahvalnosti s ponosom se prisjećamo vojno-redarstvenih akcija, pobjede i nadahnuća hrvatskog naroda na putu samostalnosti, neovisnosti i slobode. Hrvatska je danas, jedanaest godina nakon Oluje - simbola odlučnosti hrvatskog naroda, učvrstila svoj međunarodni položaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske je iskoračila u novo doba, doba europskih vrijednosti izgradnje demokracije, tolerancije, mira i napretka. Naš identitet koji je jasno određen Olujom, koja je u temeljima naše budućnosti kao obveza prema svim žrtvama Domovinskog rata da za buduće naraštaje nastavimo graditi Hrvatsku kao slobodnu, modernu i miroljubivu Europsku zemlju, ugradili smo u europski okvir slobodnih i ravnopravnih naroda i zemalja. U vrlo kratkom razdoblju izgradili smo pobjedničku vojsku koja danas, predstavljajući Hrvatsku u međunarodnim misijama, uspješno pridonosi svjetskom miru i stabilnosti. Nastavljajući put hrvatski branitelja - vodeći Hrvatsku u Europsku uniju završavamo i zaokružujemo projekt započet proglašenjem nezavisnosti i pobjedom u Domovinskom ratu", stoji u čestitki premijera Sanadera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara