Sanader: "Da smo bili u NATO-u `91., nitko nas ne bi ni krivo pogledao!"

Sanader: "Da smo bili u NATO-u `91., nitko nas ne bi ni krivo pogledao!"

NAKON što je predsjednik Sabora Vladimir Šeks izjavio da za ulazak u NATO neće biti potreban referendum, novinarima je to potvrdio i premijer Sanader.

"Referendum o ulasku Hrvatske u NATO čak ni kao savjetodavni nije potreban jer za to nema ustavne obveze." - izjavio je Sanader u pauzi aktualnog prijepodneva.

Premijer je rekao da za referendum zaista nema potrebe i iz razloga što većina Hrvata podupire ulazak Hrvatske u NATO, bez obzira na neke medijske napise koji govore o suprotnom, te da će ta potpora još rasti kako se bude približavalo pristupanje u taj euroatlantski savez.

Na novinarski upit manipulira li se ulaskom u NATO u predizbornoj godini, Sanader je rekao kako ulazak u NATO ne može biti izborna tema s obzirom da se sve stranke u Saboru slažu da mu Hrvatska treba pristupiti. Također je istaknuo kako Vlada ne kasni sa komunikacijskom strategijom koja služi za informiranje građana o ulasku u NATO.

"Strategija ne kasni. Do sada smo bili orijentirani na EU, no NATO će sada biti u prvom planu budući da Hrvatska očekuje pozivnicu sljedeće godine." - izjavio je Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da hrvatski vojnici već sudjeluju u misiji u Afganistanu gdje vojne akcije vodi NATO, te komentirao: "Da smo bili u NATO-u `91., nitko nas ne bi ni krivo pogledao!"

Unatoč očekivanoj reakciji HSP-a na sinoćnje izjave Vladimira Šeksa o referendumu, HSP danas na aktualnom prijepodnevu nije postavio pitanje o tome.

Za Index je to prokomentirao Anto Đapić: "Nećemo o tome još govoriti, ali HSP svakako želi da se provede referendum po tom pitanju."

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara