Sanader: HDZ nije lopovska stranka, nikakve krivice nema ni na meni ni na HDZ-u

Sanader: HDZ nije lopovska stranka, nikakve krivice nema ni na meni ni na HDZ-u

Foto: Damjan Tadić/Cropix

MOGUĆI plan HDZ-a - nagoditi se u slučaju Fimi media pa tužiti bivšeg premijera i predsjednika stranke Ivu Sanadera za nadoknadu štete, komentirali su danas Sanader i njegova obrana.

Odvjetnica Ive Sanadera Jadranka Sloković kaže kako se HDZ više ne može u klasičnom smislu nagoditi s Državnim odvjetništvom i Uskokom jer je predmet Fimi media već u raspravnoj fazi, odnosno prošle su faze kad su se strane u postupku mogle nagađati.

Sloković je navela i kako HDZ, ako prizna krivnju, mora i podmiriti 32 milijuna kuna štete. Kaže kako oko toga nema pogađanja, a neke beneficije HDZ može eventualno dobiti samo kod izricanja kazne, koja je u slučaju pravnih osoba do osam milijuna kuna i sve to, pod uvjetom da sud na njih pristane.

Najavu tužbe protiv Sanadera Sloković je ocijenila deplasiranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tvrdim da nikakve krivice nema ni na meni ni na HDZ-u"

Sanader se na svoju odvjetnicu nadovezao riječima: "Politika je vrlo jednostavna stvar i u njoj vladaju zakoni koji vladaju i u svim demokratskim zemljama. HDZ nije lopovska stranka, HDZ je stranka koja je stvorila državu, koja je voljom hrvatskih birača vodila sve ključne bitke, političke i ratne, u ovoj državi, i ja kao gotovo desetogodišnji predsjednik HDZ-a kažem i tvrdim da HDZ nije lopovska stranka".

"Tvrdim da nikakve krivice nema ni na meni ni na HDZ-u, a ovi spinovi služe tome da se prije početka faktičkog izvođenja dokaza unese nemir u redove obrane i da bi se pojačao postotak uspjeha Državnog odvjetništva", dodao je Sanader.

Sanader kaže i da s novim vodstvom stranke nije kontaktirao te da Karamarku nije slao poruke. "Naravno da nisam, to su spinovi. Nismo komunicirali", naveo je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara