Sanader može na manifestaciju "Kaj su jeli naši stari", a ne može odati počast herojima s Kornata

Sanader može na manifestaciju "Kaj su jeli naši stari", a ne može odati počast herojima s Kornata

DANAS se u Tisnom otkrila spomen-ploča za petoricu vatrogasaca a u tijeku je i misa zadušnica za sve poginule u crkvi u Tisnom.  Kako je i najavljeno na sutrašnjem obilježavanju prve godišnjice najveće poslijeratne hrvatske tragedije neće biti predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera. Iz razloga što predsjednik Mesić neće doći na komemoraciju i dodijeliti tamo odličje, obitelji su u potpunosti odbili odličja namijenjena za 12 poginulih vatrogasaca i jedinog preživjelog Franu Lučića.

Premijer Sanader danas je bio službeno u Vrbovcu, na manifestaciji 'Kaj su jeli naši stari', od kuda je poručio da nije promijenio mišljenje u vezi sutrašnjeg odlaska na Kornat. Sanader je tamo okupljenim novinarima rekao da su Mesić, predsjednik sabora Luka Bebić i on planirali ići na Kornate ali da su odustali nakon problema s odbijanjem odličja od strane obitelji poginulih vatrogasaca. Sanader se naljutio na novinarsko pitanje hoće li ovo biti novi udarac za nesretne obitelji kad on ima vremena za pučku manifestaciju a neće doći na komemoraciju. Premijer je uvjeren kako jedno nema veze s drugim.

Predsjednika Mesića će predstavljati njegovi savjetnici Siniša Tatalović i Saša Perković, poznatiji kao Mesićev pregovarač s Vladimirom Zagorcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Sanadera na Kornatima  tamo će biti potpredsjednica Đurđa Adlešić, ministar mora Božidar Kalmeta te ravnatelj policije Marjan Benko.  Iz Sabora uopće nema nikakvih najava o sudjelovanju u programu obilježavanja kornatske tragedije.

D.M.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara