Sanader na proslavi novskog HDZ-a o razlozima HDZ-ove podrške intervenciji u Iraku

GOVOREĆI večeras u Novskoj na obilježavanju 13. obljetnice gradskog HDZ-a, predsjednik stranke Ivo Sanader osvrnuo se i na iračku krizu, te objasnio zašto HDZ podržava američku intervenciju u Iraku.

"Razumijemo osjetljivost američkog naroda na terorističke napade, jer se to dogodilo i nama. Da je 1991. međunarodna zajednica bila odlučna vojnom intervencijom spriječiti Slobodana Miloševića, balkanskoga zločinca, izbjegla bi se četiri rata - protiv Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i protiv Kosova. Spasilo bi se stotine tisuća života. Samo da je bilo odlučnosti i volje, o ograničenom intervencijom s vlasti bi se maknuo Slobodan Milošević", rekao je Sanader.

"Prema tome, kad nam neki predbacuju da je HDZ za rat, mi kažemo - nije HDZ za rat, naša najveća želja je mir u svijetu. I tu Papa ima pravo i razumijemo ga, i molimo se za mir, ali ako neka vojna intervencija može spriječiti daleko veću tragediju i daleko veće zlo, mi u HDZ-u to razumijemo. Stoga razumijemo Ameriku i njene saveznike, a ne razumijemo ovu vlast koja ne zna štititi i artikulirati hrvatske interese", rekao je Sanader.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara