Sanader najavio promjenu Zakona o HRT-u nakon izbora

HRVATSKI premijer Ivo Sanader danas je, gostujući u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada", osudio skandal koji se stvorio oko izbora novog ravnatelja HRT-a i najavio promjenu Zakona o HRT-u.

Sanader je bio razočaran obračunom koji je izbio između dvoje vijećnika i najavio kako će se Zakon morati promijeniti, ali tek nakon parlamentarnih izbora jer to ne bi bio dobar potez u izbornoj godini.

"Jedan od prvih poteza nove Vlade bit će izmjene Zakona o HRT-u, a promjene će najviše biti vezane uz financijski nadzor. Možda bi smo Zakon promijenili i prije izbora, ali to je politički rizičan potez u ovom trenutku", rekao je Sanader.

Sukob u Prisavlju ipak nije bio jedina tema premijerovog gostovanja u emisiji pa se tako pričalo i o suđenju hrvatskim generalima u Haagu. Premijer je na komentare kako Vlada ne sudjeluje dovoljno u obrani generala odvratio kako bi "trebalo pitati odvjetničke timove optuženih, koji su, prema mojim informacijama, zadovoljni Vladinom suradnjom."

Po pitanju glasina o neslaganju i razmiricama odvjetničkih timova pojedinih optuženika rekao kako je "uvjeren da će i oni uvidjeti kako treba obraniti cjelokupnu istinu o Domovinskom ratu jer je to najbolji način da obrane svoje klijente."

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara