Sanader ni danas nije iznio obranu na suđenju za Fimi mediju

Sanader ni danas nije iznio obranu na suđenju za Fimi mediju
Foto: Pixsell/Dalibor Urukalovic

BIVŠI premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader ni danas nije iznio svoju obranu na zagrebačkom Županijskom sudu zbog zdravstvenih poteškoća suoptužene Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije Fimi media po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

Na zahtjev obrane sud je odlučio da će na iduću raspravu, 10. srpnja, pozvati sudskog vještaka koji će odlučiti je li Nevenka Jurak zdravstveno sposobna pratiti suđenje.

Sanader tako ni u srijedu nije počeo iznositi svoju obranu na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media u kojem ga tužiteljstvo tereti da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki.

"Žrtva političkog postupka"

Bivši premijer od početka postupak odbacuje krivnju i tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova nasljednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Uz bivšeg premijera i vlasnice Fimi medije na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara