Sanader mora ostati u bolnici, ima kontinuirane srčane aritmije

Sanader mora ostati u bolnici, ima kontinuirane srčane aritmije

Foto:Goran Mehkek / Cropix

UPRAVA Remetinca i pravosudni policajci koji su vozili Ivu Sanadera, zaputili su se navodno jučer ujutro u bolnicu, a ne na sud! U zatvoru nisu znali gdje da ga pošalju, jer je imao zakazan i bolnički pregled, i ročište, pa je morao intervenirati i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Sanader nije znao da ide na sud: Istina ili odvjetnički spin?

Ministar se navodno konzultirao sa sucem Ivanom Turudićem, nakon čijeg naloga je Ivo Sanader ipak prebačen na Županijski sud. Sanader se jučer ispričao što je došao neugledno odjeven, a ne u odijelu, kazavši da mu je rečeno da ide u bolnicu.

S istom verzijom događaja sinoć je na HTV-u istupila i Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković, no treba uzeti u obzir da je odvjetičkom timu itekako u interesu da u to uvjeri javnost, da ne bi ispalo da bivši premijer već u startu oteže suđenje.

"Sanader je dobro znao da ide na sud, a ne u bolnicu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se oglasio ravnatelj Središnjeg ureda za zatvorski sustav Branko Peran, koji izričito tvrdi kako je Sanader znao da ide na sud.

"Kad su u pitanju zatvorenici u istražnom zatvoru, oni su pod ingerencijom nadležnog suda i sve radnje koje poduzimamo, poduzimamo u koordinaciji sa sudom", izjavio je Peran, a prenosi HRT.

Ministar Bošnjaković još nije komentirao navode da je on bio u kontaktu s Turudićem i da su Sanaderovo vozilo preusmjerili iz bolnice za sud.

Sanader je do ponedjeljka sigurno u bolnici

Sanader je od jučer popodne na koronografiji na Rebru i čuvaju ga pravosudni policajci.

Bivšeg šefa HDZ-a inače danas je u zatvoru posjetio njegov odvjetnik Goran Suić. On kaže kako će Sanader do ponedjeljka sigurno ostati u bolnici, a dalje će se sve vidjeti, ovisno o rezultatima pretraga. "Koliko mi je poznato, nalaz holtera nije baš najbolji", kazao je Suić. Holter je vrsta pretrage koja se sastoji u tome da pacijent nosi uređaj - holter - koji bezbolno otkriva poremećaje u radu srca. Među ostalim, kazao je Suić, Sanader već dva, tri tjedna osjeća tegobe sa srcem i tlakom.

Također ponovno je opovrgnuo da je Sanader znao u petak da ide u sudnicu Tvrdi da bivši šef HDZ-a nije ni doručkovao jer mu je liječnik rekao da na pregled dođe natašte, te je sa sobom uzeo stvari za osobnu higijenu.

"Ivo Sanader kontinuirano ima srčane aritmije"

"Ivo Sanader kontinuirano ima srčane aritmije", potvrdio je kardiolog bivšeg premijera dr. Davor Miličić, koji ga je jučer pregledao na Rebru. Miličić je pojasnio da su napravili nalaze holtera, koji je preko noći mjerio rad Sanaderovog srca, odnosno srčani ritam, nakon čega su mi pripisali nove lijekove, antiritmike. "Pacijentu je potreban liječnički nadzor prvih nekoliko dana, jer u novoj terapiji može doći do komplikacija", pojasnili su iz liječničkog tima bivšeg premijera.

Sanader, navodno, ima "strukturne promjene i oštećenja na srcu", što je posljedica, kažu, njegovog dugogodišnjeg zanemarivanja visokog krvnog tlaka.

Liječnički tim na čelu s Miličićem otkrio je medijima da su Sanaderu prekinuli uzimanje dva stara lijeka i pripisali tri nova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara