Sanader odbacio neutemeljene napise u "Nacionalu", za sutra najavio odluku o POA-i

Sanader odbacio neutemeljene napise u "Nacionalu", za sutra najavio odluku o POA-i

PREMIJER Ivo Sanader danas je odlučno odbacio navode iz tjednika "Nacional" da je bio uključen u navodno praćenje predsjednika države od tajnih službi i ocijenio da je to slika predizborne kampanje gdje se taj tjednik svrstao na jednu stranu.

"Odlučno to odbacujem i demantiram, te su insinuacije u potpunosti neutemeljene i neprihvatljive", rekao je Sanader na sjednici Vlade pozvavši na poštivanje temeljnih ljudskih prava, zakona i Ustava.

O problemima na domaćoj sceni Sanader je govorio u kontekstu 17. prosinca kada EU treba odlučiti o početku pregovora s Hrvatskom.

Izrazio je uvjerenje da će se problemi na domaćoj sceni, kao što je i slučaj POA riješiti i naglasio da će se pritom poštivati Ustav i Zakon o sigurnosnim službama.

Naveo je da je cijela akcija (POA-Puljiz), po dobivenim informacijama, bila vođena zbog borbe protiv organiziranog kriminala. No, ističe da ispitivanje novinarke Puljiz nipošto nije dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najavio da će nakon izvješća i očitovanja ravnatelja Protuobavještajne agencije Joška Podbevšeka, koje očekuje danas, sutra donijeti odluku i o tome izvijestiti javnost.

Naveo je da će prije odluke razgovarati i s predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Ponovio je da se mora čuvati ustavnu funkciju i predsjednika Vlade i države i da nije dobra praksa da se jedna, ili druga strana dovode pred svršen čin.

Nedopustivim je ocijenio davanje prevelikog prostora osobama koje su razriješene s visokih dužnosti, kao što su osobe razriješene visokih dužnosti u Uredu Predsjednika, kao i osobama koje su izgubile povjerenje državnih vlasti.

Vlada će učiniti sve da se u potpunosti poštuju zakoni, da se u svim akcijama koje provode državna tijela zaštite ljudska prava, ali nećemo dopustiti zamjenu teza, poručio je Sanader, govoreći o tome u kontekstu današnjeg međunarodnog Dana borbe protiv korupcije i sutrašnjeg Dana zaštite ljudskih prava.

Borba protiv organiziranog kriminala velika je obveza Vlade, a u samim temeljima Vlade je i zaštita ljudskih prava, poručio je premijer Ivo Sanader.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara